Súprava japonských kuchynských nožov Seburo HOGANI Deluxe Damascus 2 kusy.
Obsahuje: Nakiri 17 cm, Santoku nôž 17,5 cm.
Predstavujeme vám rad nožov HOGANI od známej značky SEBURO. Tento rad nožov je vyrobený z vysoko kvalitnej ocele, čo zaručuje ich pevnosť a odolnosť. Rukoväte nožov sú vyrobené z orechového dreva, ktoré im dodáva štýlový a elegantný vzhľad. Séria nožov HOGANI zahŕňa široký výber nožov, ktoré sú vhodné na riešenie akýchkoľvek kuchárskych úloh. Tu nájdete univerzálne nože aj špecializované nože pre určité typy práce na kuchynskom stole. Každý nôž z tejto série má jedinečný dizajn a tvar, ktoré zaisťujú pohodlné a efektívne použitie. Ak kupujete nože z radu HOGANI, získate nielen kvalitný nástroj na prípravu jedla, ale aj ozdobu pre vašu kuchyňu. Tieto nože budú skvelým darčekom pre každého milovníka kulinárstva.
S nožom Nakiri veľmi ľahko nakrájate suroviny na drobné kocky alebo tenké rezančeky. Napriek svojim rozmerom čepele je nôž veľmi ľahký a vyvážený.
Nôž Santoku je v Japonsku analogický k európskemu nožu typu „šéfkuchársky“.
Stredná vrstva tohto noža je zhotovená z ocele VG-10, vyznačujúca sa vysokým obsahom uhlíka. Vďaka tomu má nôž vynikajúce krájacie vlastnosti - značnú ostrosť aj kvalitný rez.
Čepeľ noža Seburo HOGANI je hrubá 2,2 mm a veľmi stabilná. Je vyrobená zo 67 vrstiev damaškovej ocele s tvrdosťou 60 HRC, jadro je zhotovené z nerezovej japonskej ocele AUS-10+ od firmy Aichi Steel Corporation. Vďaka tejto kombinácii je nôž veľmi odolný a má vynikajúce krájacie vlastnosti - značnú ostrosť aj kvalitný rez, takže budete mať všetky úkony pod kontrolou.
Elegantná rukoväť európskeho typu je príjemná do ruky a je vyrobená z orechového dreva, čo je ekologický a veľmi odolný materiál s dlhou životnosťou. Navyše ide opäť, podobne ako pri damaškovej oceli, o tisíce rokov starý materiál preverený rokmi používania v kuchyniach po celom svete. Vyžaduje síce občasnú údržbu, ale vďaka modernému spracovaniu dreva sa jej netreba obávať. Kovová podložka čepele osadená v rukoväti zabraňuje hromadeniu škvŕn a nečistôt na rukoväti, čím sa zvyšuje hygiena a jednoduchosť údržby celého noža.
Odporúčania a údržba:
Nôž ako celok:
✅ Nôž Seburo HOGANI z damaškovej ocele nikdy neumývajte v umývačke riadu.
✅ Po použití nôž ručne umyte a ihneď osušte, prípadne aj potrite olejom. Inak by čiastočky na ostrie noža mohli začať korodovať a zanechať na noži nevzhľadné škvrny.
✅ Nepoužívajte nôž z damaškovej ocele na krájanie tvrdých a zmrazených potravín. Môže dôjsť k zlomeniu ostria, alebo vylomeniu jeho časti.
✅ Nepoužívajte nôž ako páčidlo a vyvarujte sa jeho ohýbaniu.
✅ Chráňte nôž a jeho ostrie pred pádom alebo nárazom.
✅ Ak viete, že nôž z damaškovej ocele nebudete dlhšiu dobu potrebovať, je vhodné ho potrieť olejom a zabaliť do handričky alebo novín.
✅ Nôž ukladajte na bezpečné miesto a chráňte pred deťmi!
Údržba rukoväte:
Rukoväť z orechového dreva vyžaduje občasnú starostlivosť. Drevo je živý materiál, a preto k nemu tak musíme pristupovať. Aj keď je riadne vyschnuté, reaguje na zmenu vlhkosti, takže môže dochádzať k jeho skrúteniu alebo aj prasknutiu. Týmto zmenám sa dá predísť dodržiavaním dvoch jednoduchých zásad:
✅ Pred prvým použitím odporúčame rukoväť dôkladne potrieť olivovým či slnečnicovým olejom. Tým sa zlepší jej prirodzená odolnosť proti vlhku. Olej naneste na celý povrch a po chvíli zotrite nevstrebané množstvo obrúskom.
✅ Pri pravidelnom používaní a umývaní odporúčame ošetrenie olejom občas zopakovať.
Premiová značka kuchynských nožov SEBURO predstavuje elegantnú klasiku japonských a európskych nožov. Základom každého modelu je vysoko kvalitná oceľ s unikátnou geometriou čepeľou a ergonomickými rukoväťami. Naše nože spájajú tradičné prvky s inováciami, poskytujú pohodlie, štýl a neprekonateľný výkon vo vašej kuchyni. Objavte svet dokonalého krájania s nožmi SEBURO a užite si proces prípravy vašich obľúbených jedál!