Cenovo zvýhodnená sada 1+1
Plátkovací nôž Seburo SARADA z japonskej damaškovej ocele.
Ucelený rad Seburo SARADA, ktorý vrelo odporúčame zapáleným domácim kuchárom, obsahuje aj tento skvelý plátkovací nôž.
Úzka a dlhá čepeľ noža umožní presne nakrájať plátky a malé kúsky zo salámy, syra alebo mäsa na sendviče. Tiež umožní nakrájať na plátky čerstvé alebo solené ryby na výrobu sushi a sashimi. Dokonca je možné nakrájať tenké plátky z veľkých kusov potravín – práve vďaka nástroju z damašskej ocele ani toto nebude problém.
Stredná vrstva tohto noža je zhotovená z ocele VG-10, vyznačujúca sa vysokým obsahom uhlíka. Vďaka tomu má nôž vynikajúce krájacie vlastnosti - značnú ostrosť aj kvalitný rez.
Elegantná rukoväť je vyrobená zo stabilného ultra-premium materiálu G10, ktorá tak ako celý nôž opäť vyniká svojou odolnosťou.
Dĺžka rukoväte: 130 mm
Dĺžka čepele: 200 mm
Celková dĺžka: 325 mm
Hmotnosť: 440 g
Čepeľ plátkovacieho noža Seburo SARADA je hrubá 2,1 mm a veľmi stabilná. Je vyrobená zo 67 vrstiev damaškovej ocele s tvrdosťou 60 HRC, jadro je zhotovené z nerezovej japonskej ocele AUS-10+ od firmy Aichi Steel Corporation. Vďaka tejto kombinácii je nôž veľmi odolný a má vynikajúce krájacie vlastnosti - značnú ostrosť aj kvalitný rez, takže budete mať všetky úkony pod kontrolou.
Odporúčania a údržba:
Nôž ako celok:
✅ Plátkovací nôž Seburo SARADA z damaškovej ocele nikdy neumývajte v umývačke riadu.
✅ Po použití nôž ručne umyte a ihneď osušte, prípadne aj potrite olejom. Inak by čiastočky na ostrie noža mohli začať korodovať a zanechať na noži nevzhľadné škvrny.
✅ Nepoužívajte nôž z damaškovej ocele na krájanie tvrdých a zmrazených potravín. Môže dôjsť k zlomeniu ostria, alebo vylomeniu jeho časti.
✅ Nepoužívajte nôž ako páčidlo a vyvarujte sa jeho ohýbaniu.
✅ Chráňte nôž a jeho ostrie pred pádom alebo nárazom.
✅ Ak viete, že nôž z damaškovej ocele nebudete dlhšiu dobu potrebovať, je vhodné ho potrieť olejom a zabaliť do handričky alebo novín.
✅ Nôž ukladajte na bezpečné miesto a chráňte pred deťmi!
Ostrenie noža:
Ostrie noža je rovnomerné, európskeho typu. Ostrenie sa teda vykonáva symetricky. Na brúsenie odporúčame používať ocieľku.
Plátkovací nôž Seburo SARADA je jedinečný produkt, ktorý vám bude pri troche starostlivosti výborne slúžiť celé roky. Každý nôž je zabalený v krásnej krabičke, takže darčekové balenie máte vyriešené a môžete ho smelo venovať niekomu blízkemu. Pretože nehľadiac na ich vybavenie kuchyne, univerzálnym nožom nikdy nič nepokazíte. Alebo si ho pokojne nechajte pre seba a uvidíte, že vám značne uľahčí život v kuchyni.
Séria SARADA zahŕňa rôzne druhy nožov určených na rôzne kuchárske úlohy - od univerzálnych nožov po špecializované nože pre určité druhy potravín. Každý nôž má svoj jedinečný design, ktorý kombinuje funkčnosť a estetiku. Nože zo série SARADA budú skvelým doplnkom vašej kuchyne, rovnako ako skvelým darčekom pre priateľov a blízkych, ktorí si vážia kvalitného kuchynského vybavenia.
Premiová značka kuchynských nožov SEBURO predstavuje elegantnú klasiku japonských a európskych nožov, skladajúci sa z niekoľkých sérií: univerzálna SARADA, vynikajúca SUBAJA a nadštandardná HOKORI a HOGANI s rukoväťami z olivového a orechového dreva. Základom každého modelu je vysoko kvalitná oceľ s unikátnou geometriou čepeľou a ergonomickými rukoväťami. Naše nože spájajú tradičné prvky s inováciami, poskytujú pohodlie, štýl a neprekonateľný výkon vo vašej kuchyni. Objavte svet dokonalého krájania s nožmi SEBURO a užite si proces prípravy obľúbených jedál!
Tradičný japonský nôž Santoku sa používa na krájanie, kosenie a drvenie rôznych druhov potravín. Santoku možno označiť ako istý druh nám známeho európskeho noža „Chef“, jeho japonský názov je možné interpretovať ako „tri dobré veci“. Santoku nôž Seburo SARADA sa hodí na prácu prakticky so všetkými druhmi potravín, hravo si poradí s mäsom a s rybami, rovnako ako so zeleninou a s ovocím.
Stredná vrstva tohto noža je zhotovená z ocele VG-10, vyznačujúca sa vysokým obsahom uhlíka. Vďaka tomu má nôž vynikajúce krájacie vlastnosti - značnú ostrosť aj kvalitný rez.
Elegantná rukoväť je vyrobená zo stabilného ultra-premium materiálu G10, ktorá tak ako celý nôž opäť vyniká svojou odolnosťou. Možno ju pohodlne uchopiť do ruky, nešmýka sa a je odolná voči agresívnemu prostrediu.
Kovová podložka je veľmi hygienická a zabraňuje hromadeniu škvŕn a nečistôt medzi čepeľou a rukoväťou.
Typ noža: tradičný japonský
Určenie: Santoku (šéfkuchársky)
Dĺžka čepele: 175 mm
Celková dĺžka: 305 mm
Hmotnosť: 245 g
Materiál čepele: damscenská oceľ, 67 vrstiev
Značka materiálu čepele: VG-10
Hrúbka čepele: 2,2 mm
Tvrdosť: 61 HRc
Typ ostrie: rovnomerný
Forma zaostrenia: symetrická, uhol 15° na stranu
Materiál rukoväte: G10
Farba rukoväte: čierna
Séria SARADA zahŕňa rôzne druhy nožov určených na rôzne kuchárske úlohy - od univerzálnych nožov po špecializované nože pre určité druhy potravín. Každý nôž má svoj jedinečný design, ktorý kombinuje funkčnosť a estetiku. Nože zo série SARADA budú skvelým doplnkom vašej kuchyne, rovnako ako skvelým darčekom pre priateľov a blízkych, ktorí si vážia kvalitného kuchynského vybavenia.
Premiová značka kuchynských nožov SEBURO predstavuje elegantnú klasiku japonských a európskych nožov, skladajúci sa z niekoľkých sérií: univerzálna SARADA, vynikajúca SUBAJA a nadštandardná HOKORI a HOGANI s rukoväťami z olivového a orechového dreva. Základom každého modelu je vysoko kvalitná oceľ s unikátnou geometriou čepeľou a ergonomickými rukoväťami. Naše nože spájajú tradičné prvky s inováciami, poskytujú pohodlie, štýl a neprekonateľný výkon vo vašej kuchyni. Objavte svet dokonalého krájania s nožmi SEBURO a užite si proces prípravy obľúbených jedál!