Cenovo zvýhodnená sada 1+1
Plátkovací nôž Seburo HOGANI z japonskej damaškovej ocele.
Ucelený rad Seburo HOGANI, ktorý vrelo odporúčame zapáleným domácim kuchárom, obsahuje aj tento skvelý plátkovací nôž.
Úzka a dlhá čepeľ noža umožní presne nakrájať plátky a malé kúsky zo salámy, syra alebo mäsa na sendviče. Tiež umožní nakrájať na plátky čerstvé alebo solené ryby na výrobu sushi a sashimi. Dokonca je možné nakrájať tenké plátky z veľkých kusov potravín – práve vďaka nástroju z damašskej ocele ani toto nebude problém.
Stredná vrstva tohto noža je zhotovená z ocele VG-10, vyznačujúca sa vysokým obsahom uhlíka. Vďaka tomu má nôž vynikajúce krájacie vlastnosti - značnú ostrosť aj kvalitný rez.
Dĺžka rukoväte: 140 mm
Dĺžka čepele: 195 mm
Celková dĺžka: 335 mm
Hmotnosť: 165 g
Čepeľ plátkovacieho noža Seburo HOGANI je hrubá 2,1 mm a veľmi stabilná. Je vyrobená zo 67 vrstiev damaškovej ocele VG-10 s tvrdosťou 61 RC v damaškových obkladoch, čo zaručuje ich dlhú životnosť, spoľahlivosť a zároveň krásu čepele. VG-10 bola špeciálne vyvinutá spoločnosťou Takefu Special Steel Co., Ltd. (Japonsko) pre potreby nožiarskeho priemyslu. Používame ju vo výrobe nožov, rovnako ako mnoho ďalších japonských značiek. Viskozita tejto ocele je dostatočná na udržanie reznej hrany aj pri kalení na tvrdosť 60-62 RC.
Elegantná rukoväť európskeho typu je príjemná do ruky a je vyrobená z orechového dreva, čo je ekologický a veľmi odolný materiál s dlhou životnosťou. Navyše ide opäť, podobne ako pri damaškovej oceli, o tisíce rokov starý materiál preverený rokmi používania v kuchyniach po celom svete. Vyžaduje síce občasnú údržbu, ale vďaka modernému spracovaniu dreva sa jej netreba obávať. Kovová podložka čepele osadená v rukoväti zabraňuje hromadeniu škvŕn a nečistôt na rukoväti, čím sa zvyšuje hygiena a jednoduchosť údržby celého noža.
Odporúčania a údržba:
Nôž ako celok:
✅ Plátkovací nôž Seburo HOGANI z damaškovej ocele nikdy neumývajte v umývačke riadu.
✅ Po použití nôž ručne umyte a ihneď osušte, prípadne aj potrite olejom. Inak by čiastočky na ostrie noža mohli začať korodovať a zanechať na noži nevzhľadné škvrny.
✅ Nepoužívajte nôž z damaškovej ocele na krájanie tvrdých a zmrazených potravín. Môže dôjsť k zlomeniu ostria, alebo vylomeniu jeho časti.
✅ Nepoužívajte nôž ako páčidlo a vyvarujte sa jeho ohýbaniu.
✅ Chráňte nôž a jeho ostrie pred pádom alebo nárazom.
✅ Ak viete, že nôž z damaškovej ocele nebudete dlhšiu dobu potrebovať, je vhodné ho potrieť olejom a zabaliť do handričky alebo novín.
✅ Nôž ukladajte na bezpečné miesto a chráňte pred deťmi!
Údržba rukoväte:
Rukoväť z orechového dreva vyžaduje občasnú starostlivosť. Drevo je živý materiál, a preto k nemu tak musíme pristupovať. Aj keď je riadne vyschnuté, reaguje na zmenu vlhkosti, takže môže dochádzať k jeho skrúteniu alebo aj prasknutiu. Týmto zmenám sa dá predísť dodržiavaním dvoch jednoduchých zásad:
✅ Pred prvým použitím odporúčame rukoväť dôkladne potrieť olivovým či slnečnicovým olejom. Tým sa zlepší jej prirodzená odolnosť proti vlhku. Olej naneste na celý povrch a po chvíli zotrite nevstrebané množstvo obrúskom.
✅ Pri pravidelnom používaní a umývaní odporúčame ošetrenie olejom občas zopakovať.
Ostrenie noža:
Ostrie noža je rovnomerné, európskeho typu. Ostrenie sa teda vykonáva symetricky. Na brúsenie odporúčame používať ocieľku.
Plátkovací nôž Seburo HOGANI je jedinečný produkt, ktorý vám bude pri troche starostlivosti výborne slúžiť celé roky. Každý nôž je zabalený v krásnej krabičke, takže darčekové balenie máte vyriešené a môžete ho smelo venovať niekomu blízkemu. Pretože nehľadiac na ich vybavenie kuchyne, univerzálnym nožom nikdy nič nepokazíte. Alebo si ho pokojne nechajte pre seba a uvidíte, že vám značne uľahčí život v kuchyni.
Predstavujeme vám rad nožov HOGANI od známej značky SEBURO. Tento rad nožov je vyrobený z vysoko kvalitnej ocele, čo zaručuje ich pevnosť a odolnosť. Rukoväte nožov sú vyrobené z orechového dreva, ktoré im dodáva štýlový a elegantný vzhľad. Séria nožov HOGANI zahŕňa široký výber nožov, ktoré sú vhodné na riešenie akýchkoľvek kuchárskych úloh. Tu nájdete univerzálne nože aj špecializované nože pre určité typy práce na kuchynskom stole. Každý nôž z tejto série má jedinečný dizajn a tvar, ktoré zaisťujú pohodlné a efektívne použitie. Ak kupujete nože z radu HOGANI, získate nielen kvalitný nástroj na prípravu jedla, ale aj ozdobu pre vašu kuchyňu. Tieto nože budú skvelým darčekom pre každého milovníka kulinárstva.
Premiová značka kuchynských nožov SEBURO predstavuje elegantnú klasiku japonských a európskych nožov. Základom každého modelu je vysoko kvalitná oceľ s unikátnou geometriou čepeľou a ergonomickými rukoväťami. Naše nože spájajú tradičné prvky s inováciami, poskytujú pohodlie, štýl a neprekonateľný výkon vo vašej kuchyni. Objavte svet dokonalého krájania s nožmi SEBURO a užite si proces prípravy vašich obľúbených jedál!
Nikiri nôž Seburo HOGANI Damascus 170mm japonského typu
Nôž Santoku je ďalší jedinečný zástupca z radu Seburo HOGANI, ktorú vrelo odporúčame všetkým zapáleným domácim kuchárom. Ide o klasický nôž japonského typu z damaškovej ocele (damascus steel). Nakiri je tradičný japonský nôž predovšetkým na krájanie a kosenie zeleniny, ovocia a byliniek, veľmi obľúbený medzi kuchármi. S nožom Nakiri veľmi ľahko nakrájate suroviny na drobné kocky alebo tenké rezančeky. Napriek svojim rozmerom čepele je nôž veľmi ľahký a vyvážený.
Nikiri nôž Seburo HOGANI je nôž s dĺžkou čepele 170 mm a je vyrobený z vysoko kvalitnej damaškovej ocele s vysokým obsahom uhlíka. Rukoväť je z prírodného orechového dreva. Pretože ide o japonský nôž, je možné, že si na prácu s ním budete chvíľu zvykať. Ale verte nám, ide to rýchlo, pretože ho nebudete chcieť dať z ruky…
V Nakiri noži Seburo HOGANI Damascus 170mm si kupujete japonskú tradíciu spájajúcu klasické a moderné materiály. Vzniká tak jedinečná kombinácia, ktorú si jednoducho zamilujete.
Dĺžka rukoväte: 133 mm
Dĺžka čepele: 170 mm
Celková dĺžka: 310 mm
Hmotnosť: 230 g
Čepeľ Nakiri noža Seburo HOGANI Damascus 170mm je hrubá 2,2 mm. Je vyrobená zo 67 vrstiev damaškovej ocele s tvrdosťou 61 HRc, jadro je zhotovené z ocele VG-10 s vysokým obsahom uhlíka. Nôž je preto veľmi odolný a má vynikajúce krájacie vlastnosti - značnú ostrosť aj kvalitný rez
Elegantná rukoväť je príjemná do ruky a je vyrobená z orechového dreva, čo je ekologický a veľmi odolný materiál s dlhou životnosťou. Navyše ide opäť, podobne ako pri damaškovej oceli, o tisíce rokov starý materiál preverený rokmi používania v kuchyniach po celom svete. Vyžaduje síce občasnú údržbu, ale vďaka modernému spracovaniu dreva sa jej netreba obávať. Kovová podložka čepele osadená v rukoväti zabraňuje hromadeniu škvŕn a nečistôt na rukoväti, čím sa zvyšuje hygiena a jednoduchosť údržby celého noža.
Odporúčania a údržba:
Nôž ako celok:
✅ Nôž Nakiri Seburo HOGANI Damascus 170mm z damaškovej ocele nikdy neumývajte v umývačke riadu.
✅ Po použití nôž ručne umyte a ihneď osušte, prípadne aj potrite olejom. Inak by čiastočky na ostrie noža mohli začať korodovať a zanechať na noži nevzhľadné škvrny.
✅ Nepoužívajte kuchársky nôž z damaškovej ocele na krájanie tvrdých a zmrazených potravín. Môže dôjsť k zlomeniu ostria, alebo vylomeniu jeho časti.
✅ Nepoužívajte nôž ako páčidlo a vyvarujte sa jeho ohýbaniu.
✅ Chráňte nôž a jeho ostrie pred pádom alebo nárazom.
✅ Ak viete, že nôž z damaškovej ocele nebudete dlhšiu dobu potrebovať, je vhodné ho potrieť olejom a zabaliť do handričky alebo novín.
✅ Nôž ukladajte na bezpečné miesto a chráňte pred deťmi!
Údržba rukoväte:
Rukoväť z orechového dreva vyžaduje občasnú starostlivosť. Drevo je živý materiál, a preto k nemu tak musíme pristupovať. Aj keď je riadne vyschnuté, reaguje na zmenu vlhkosti, takže môže dochádzať k jeho skrúteniu alebo aj prasknutiu. Týmto zmenám sa dá predísť dodržiavaním dvoch jednoduchých zásad:
✅ Pred prvým použitím odporúčame rukoväť dôkladne potrieť olivovým či slnečnicovým olejom. Tým sa zlepší jej prirodzená odolnosť proti vlhku. Olej naneste na celý povrch a po chvíli zotrite nevstrebané množstvo obrúskom.
✅ Pri pravidelnom používaní a umývaní odporúčame ošetrenie olejom občas zopakovať.
Ostrenie noža:
Ostrie noža je rovnomerné, ostrenie sa teda vykonáva symetricky, s uhlom 15 ° na stranu.
V Nakiri noži Seburo HOGANI Damascus 170mm získavate jedinečný a tradičný produkt, ktorý vám bude výborne slúžiť celé roky. Každý nôž je zabalený v krásnej krabičke, takže darčekové balenie máte vyriešené a môžete ho smelo venovať niekomu blízkemu. Alebo, rovnako ako my, si ho pokojne nechajte pre seba a uvidíte, že si varenie v japonskom štýle budete užívať, rovnako ako my!
Typ noža: tradičný japonský
Určenie: Nakiri (na ovocie a zeleninu)
Dĺžka čepele: 170 mm
Celková dĺžka: 310 mm
Hmotnosť: 230 g
Materiál čepele: Damašková oceľ, 67 vrstiev
Značka materiálu čepele: VG-10
Hrúbka čepele: 2,2 mm
Tvrdosť: 60 HRc
Typ ostrie: rovnomerný
Forma zaostrenia: symetrická, uhol 15° na stranu
Materiál rukoväte: orechové drevo
Predstavujeme vám rad nožov HOGANI od známej značky SEBURO. Tento rad nožov je vyrobený z vysoko kvalitnej ocele, čo zaručuje ich pevnosť a odolnosť. Rukoväte nožov sú vyrobené z orechového dreva, ktoré im dodáva štýlový a elegantný vzhľad. Séria nožov HOGANI zahŕňa široký výber nožov, ktoré sú vhodné na riešenie akýchkoľvek kuchárskych úloh. Tu nájdete univerzálne nože aj špecializované nože pre určité typy práce na kuchynskom stole. Každý nôž z tejto série má jedinečný dizajn a tvar, ktoré zaisťujú pohodlné a efektívne použitie. Ak kupujete nože z radu HOGANI, získate nielen kvalitný nástroj na prípravu jedla, ale aj ozdobu pre vašu kuchyňu. Tieto nože budú skvelým darčekom pre každého milovníka kulinárstva.
Premiová značka kuchynských nožov SEBURO predstavuje elegantnú klasiku japonských a európskych nožov. Základom každého modelu je vysoko kvalitná oceľ s unikátnou geometriou čepeľou a ergonomickými rukoväťami. Naše nože spájajú tradičné prvky s inováciami, poskytujú pohodlie, štýl a neprekonateľný výkon vo vašej kuchyni. Objavte svet dokonalého krájania s nožmi SEBURO a užite si proces prípravy vašich obľúbených jedál!